Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kylpyhuoneet ja saunat ovat huippuosaamistamme!

 

Kaikki kylpyhuone- ja saunaremontit vedeneristyksineen “avaimet käteen” periaatteella toivedesi mukaan, oli kyseessä sitten vanhan kylpyhuoneen päivitys nykypäivän vaatimustasojen mukaiseksi, laajennus tai uudisrakennuksen kylpyhuone- ja saunatilojen rakennus. Laadun takeeksi myönnämme nyt ylpeänä kylpyhuoneremonteillemme 10-Vuoden takuun!!

 

Vaativa kokonaisuus

Kylpyhuone on kokonaisuus, johon kuuluu useita teknisesti pikkutarkkoja osa-alueita, joiden loppuun asti mietitty toteutus ja tekninen toimivuus ovat kestävyyden kannalta elintärkeitä. Kun tavoitteena on tyylikäs, kestävä ja terveellinen tila, jota koko perhe voi huoletta käyttää rentoutumiseen päivittäin ja joka täyttää rakennusmääräykset on sen remontointi monesti syytä jättää kokeneen ammattilaisen harteille. Yksi tärkeä osa-alue on myös rakennuspölyn leviämisen estäminen. Ilman asianmukaisia laitteita ja suojausta pöly leviää helposti koko asuntoon ja sitä kautta asukkaiden hengitettäväksi vielä pitkään remontin jälkeenkin. Varmistamme kohteissamme että kaikki rakennuspöly on hallinnassamme ja päätyy puhdistuslaitteiden suodattimiin.

Oikein toteutettu kylpyhuoneremontti kestää tilan koosta ja työn määrästä riippuen keskimäärin noin 3 viikkoa.

Kosteus

Vuosikymmenien saatossa on ollut erilaisia käsityksiä siitä mikä on hyvää rakentamista ja mikä toimii. Aina nämä käsitykset eivät ole osuneet oikeaan ja ehkä jopa useammin ohjeita ja määräyksiä ei ole osattu tai haluttu noudattaa, tästä syystä useissa kylpyhuoneissa kosteus on päässyt rakenteisiin, johon se ei kuulu ja aiheuttaa vesivahingon. Joskus uudemmissakin kylpyhuoneissa voi vesivahinko syntyä, jos vesieristeissä on puutteita tai kosteusrasitus ylittää eristyskyvyn. Pahimmassa tapauksessa vesivahinko ilmenee home- ja sienikasvustoina, puurakenteiden lahoamisena ja betonin rapautumisena, kaakeleiden irtoilemisena ja saumojen mustumisena.

Remontin yhteydessä, pintojen purkutöiden jälkeen kartoitamme mahdolliset kosteusvauriot ja tarkistamme rakenteet ja eristeet. Käytössämme on lämpökameratekniikkaa ja laitteet pintakosteuksien mittaamiseen.

Jos kosteusvaurioita on päässyt syntymään saadaan ne yleensä korjattua kuivatuksella ja/tai vaurioituneiden rakenteiden purkamisella ja uusimisella.

Vedeneristys on nykyään rakennusmääräyksissäkin pakolliseksi määritely kosteiden tilojen rakenneosa. Yleensä vesieristys toteutetaan nestemäisillä telattavilla/ siveltävillä tuotteilla. Jotta vedeneristyksestä tulisi toimiva tulee se kuitenkin asentaa oikeaoppisesti. Tästä syystä lähes kaikki taloyhtiöt ja vakuutusyhtiöt vaativat työhon sertifikaatin ja mielellään vielä ainevalmistajan koulutuksen omaavan henkilön/yrityksen. Samoin on vedeneristeiden kanssa. Saatavilla on nykyään monenlaisia tuotteita, mutta vain osa on VTT:n tutkimia ja hyväksymiä.

Meillä on VTT:n virallinen vedeneristyksen henkilösetifikaatti (Sertifikaatin numero: C-11028-23-14), jota myös päivitetään vuosittain ainevalmistajien koulutuksilla. Käytämme vain sellaisia vedeneristysjärjestelmiä joille VTT on myöntänyt sertifikaatin. Vedeneristystyöstä jää tilaajalle aina dokumentti käytetyistä tarvikkeista ja laadunvarmistuksesta.

Asbesti

Asbesti on vaarallinen mm. syöpää aiheuttava aine, jota käytettiin yleisesti rakennusmateriaaleissa sen palamattomuuden, kosteuden kestävyyden ja muiden teknisesti hyvien ominaisuuksiensa takia 1920-luvulta aina 1990-luvun alkuun asti. Se on vielä nykyäänkin yleisin työperäisiä kuolemia aiheuttava aine Suomessa. Se ei kuitenkaan aiheuta haittaa niin kauan kun se on sitoutuneena rakennusmateriaaliin, mutta kun rakennusmateriaali rikotaan asbesti vapautuu vaarallisena pölynä huoneilmaan. Asbesti pysyy huoneilmassa myös hyvin pitkään ja jää leijumaan vielä remontin jälkeenkin, mikäli sitä ei ole purettu asianmukaisesti pois.

Lain mukaan asbestikartoitus on tehtävä aina ennen purkutöiden aloitusta ennen vuotta 1988 rakennettuihin taloihin. Mutta sen käyttö kiellettiin suomessa vasta -94 joten käytännössä kaikkiin tätä vanhempiin purettaviin rakenteisiin on tehtävä asbestikartoitus. Asbestipitoisia rakennusmateriaaleja ei saa purkaa ilman asbestinpurkulupaa ja asianmukaista kalustoa.

Meiltä onnistuu nyt myös asbestin kartoitus- ja purkupalvelut. Ota yhteyttä!

 

10-Vuoden takuu: Takuuehdot

 

 

 

Meillä on VTT:n virallinen vedeneristyksen henkilösetifikaatti

Rakentamisen sertifikaatti märkätilojen vedeneristäjä: C-11028-23-14

Lista voimassa olevista sertifikaateista.

Kuvia eräistä kohteistamme